Az ételszállítás talán a legnehezebb transzport feladat mind közül. Egy összetört ajándék is számtalan problémát okozhat, hiszen sem a feladó, sem a címzett nem fog örülni, ám aki étel alapanyagokat szállít, és hibát vét, az egyetlen baleset következtében is elveszítheti a szakmai hitelét. Nem véletlen, hogy ma már szigorúan szabályozzák az élelmiszerek szállítási módját, hiszen egy olyan raktérben, ami például felszívja a kiömlött folyadékokat, szinte lehetetlen fenntartani a fertőzések elkerüléséhez szükséges higiéniát

Milyen problémákkal kell szembenézni élelmiszer-szállítás esetén?

- Az élelmiszer-alapanyagok jellegükből adódóan olyan foltokat, szennyeződéseket okoznak, amelyek feltakarítása nem tűr halasztást. 

- Ugyanakkor egyes nyersanyagok olyan makacs szennyeződéseket okozhatnak, amelyek eltüntetése rendkívül nehéz, néha gyakorlatilag lehetetlen feladat. 

- A fel nem takarított, vagy lyukakban, sarkokban „felejtett” élelmiszer-maradékok hamar bomlásnak indulnak, ezzel a raktérbe gyűjtve a baktériumokat, a penészt és a rovarokat is. 

- Hosszabb távon viszont még a lelkiismeretes takarítás mellett is komolyan leamortizálódhatnak a csomagtér sokat kapott részei. 

Ahhoz tehát, hogy valaki minden szakmai előírásnak, így például a HACCP idevágó passzusainak is megfeleljen, olyan padlózatot és rögzítést kell alkalmaznia, ami lehetővé teszi a hatékony takarítást. Amennyiben ez nem történik meg, a cég komoly büntetést kockáztat, amit akkor sem mérsékelnek, ha a gépjármű rendelkezik ugyan valamiféle olcsóbb burkolattal, ám az nem felel meg a minőségi előírásoknak. Mindez fokozottan érvényes a melegebb időszakokra, a tavaszra és a nyárra, mert ilyenkor megnő a szalmonella fertőzés veszélye, ezért az ellenőrzések is szigorodnak. 

Miért választanak minket azok a cégek és önkormányzatok, akik minden előírást be akarnak tartani? 

- A burkolaton nincsenek hézagok, melyekben megbújhatnak a szennyeződések.

- Az általunk használt pp műanyag élelmiszerek tárolására szolgáló tartályok előállítására is alkalmas, így természetesen OÉTI engedéllyel rendelkezik. Ezt az átalakítás után átadjuk ügyfeleinknek, így a tulajdonos bármikor igazolhatja, hogy a HACCP szerinti előírásoknak megfelel a járműve.

- A burkolat felülete egyöntetű, és igény esetén csúszásmentessé is tehetjük, ami nagyobb biztonságot ad az áruszállításnál.

- Igazodva ügyfeleink igényeihez, a kivitelezés mindössze 1-2 nap, így csak egy minimális időre kell kivonni a gépjárművet a forgalomból.

- Egyedi igényeket is kielégítünk, így például polcrendszereket, vagy fix rögzítési pontokat is ki tudunk alakítani a raktérben.

- A pp műanyag rendkívül strapabíró, több 100 kg-ig terhelhető.

- Mindezek ellenére áraink felveszik a versenyt az olcsóbb konkurenciával is.

A VW Caddy Maxi átalakítása 

Környe Község Önkormányzata eltökélt volt abba, hogy minden szükséges előírást betartsanak az általuk használt VW Caddy Maxi belső rakterében, ahol természetesen célként tűzték ki azt is, hogy a higiénia mellett a jármű amortizálódását is csökkenteni kell. 

Mindezt a már bemutatott polipropilén, minden HACCP előírásnak megfelelő raktér burkolattal oldottuk meg, ami képes megfogni a szállítás közben esetlegesen kiboruló élelmiszereket és folyadékokat is, rendkívül egyszerűvé téve a napi takarítást. Az egyedi polcrendszer pedig a tepsik biztonságos szállítását teszik lehetővé, így az átalakított rakterű Caddy mind az ügyfelek, mind az ellenőrök elvárásait tökéletesen kielégíti. 

Szeretné Ön is biztonságban tudnia cége szakmai hitelét az ügyfelei előtt? Válassza az esztétikus raktérburkolatot, ami garantálja, hogy járművei minden higiéniai követelménynek megfeleljenek.

Kattintson, és kérje ingyenes árajánlatunkat az Ön járművére!

Kategória: Referencia
Autótípus jellemzői
VW Caddy raktér méret