Ügyfelünk esetében azonban nem csak a raktér és ezáltal a gépjármű védelme volt a cél, hanem arra is ügyelnünk kellett, hogy a Caddy továbbra is megfeleljen egy szállítással foglalkozó cég igényeinek. Azaz feladatul kaptuk, hogy:

- Védjük meg a rakteret ezáltal a járművet az amortizálódástól

- A raktér az új burkolatnak köszönhetően minél nagyobb teherbírással rendelkezzen, de ez ne veszélyeztesse a szállítmány biztonságát

- Ezzel párhuzamosan figyelembe kellett vennünk, hogy egy szállítási cégnél fontos szempont a sebesség is, tehát a Caddy sem lassulhat le

Az extra könnyű és tartós műanyag pp burkolat ugyanakkor megfelelt ügyfelünk minden elvárásának, ezért haladéktalanul hozzákezdtünk a raktér átalakításához. Először a padlózatot és a kerékdobokat vontuk be 6 mm-es vastagságú, bézs színű burkolattal, utóbbi esetében természetesen arra is figyelve, hogy ívelt alakú legyen a burkolat. Ezt követően az oldalfalak és az oldalsó ajtó került sorra, melyek teljes magasságukban 3 mm-es védőréteget kaptak. Végezetül a tűzfalról sem feledkeztünk meg, melyet 700 mm magasságig vontunk be bézs színű pp műanyaggal. 

Mint látható, ebben az esetben valóban a kocsi teljes belső részét hatékony, a sérüléseknek és szennyeződéseknek ellenálló védőréteggel kellett bevonnunk. A hagyományos burkolatok ilyen esetben már érzékelhető, a VW Caddy teljesítményét befolyásoló súlyt jelentettek volna, ám a rendkívül könnyű műanyag pp burkolat nem jelent extra megterhelést a szállításban.

Kategória: Referencia